latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:11 ⇒ 18:55 | Аутор: РТРС

На 16. Међународном фестивалу поезије за дјецу и младе проглашени најбољи пјесници (ВИДЕО)

У Источном Сарајеву у току је 16. Међународни фестивал поезије за дјецу и младе. Данас су проглашени најбољи радови о теми 'Ала је леп овај свет''. На фестивал је пристигло много радова из региона које је оцјењивала пјесникиња Дара Секулић.
Источно Сарајево-додјела награда младим пјесницима - Фото: РТРС
Источно Сарајево-додјела награда младим пјесницимаФото: РТРС

Најбоље пјесме проглашене су у категоријама: од првог до четвртог разреда основне школе, од петог до деветог, награде за средњошколце и најбољи млади пјесници од 18-30 година. Награда за најбољег младог пјесника припала је Борису Ђорему.

Ове године своје радове на фестивал су послали ученици из Републике Српске, Федерације БиХ, Црне Горе, Србије и Македоније. Кроз овогодишњу тему фестивала ''Ала је леп овај свет"  сачувана је љубав према великану Јовану Јовановићу Змају, чије дјело познају и данашња дјеца.

У оквиру фестивала организоване су промоције и радионице поезије. Открити и развити пјеснички таленат у младима и промовисати дјечије ствралаштво, циљ је овог фестивала.

Бројни квалитетни радови, каже пјесникиња Дара Секулић, доказ су да се нове технологије уз које одрастају данашње генерације, ипак нису негативно одразиле на дух дјечијег ствралаштва.