latinica  ћирилица
14/12/2017 |  08:06 ⇒ 08:13 | Аутор: РТРС

Коловози влажни, поледица у вишим предјелима

На путевима у Републици Српској јутрос се вози по претежно влажним коловозима, локалне поледице понегдје има у вишим планинским предјелима, а у котлинама и уз ријечне токове видљивост је мјестимично смањена због магле, посебно на подручју Добоја, Бијељине, Фоче и Источног Сарајева.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

Саобраћај је на путном правцу Благај-Радомировац у мјесту Витасовци општина Нови Град обустављен због изливања ријеке Сане и преусмјерен преко Сводне, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Брод на Дрини-Шћепан Поље, осим одрона, постоји опасност и од обрушавања сњежних лавина на коловоз.

На дионици магистралног пута Љубогошта-Пале, у тунелу "Каловита брда", саобраћај је, због санационих радова, потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

Саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила и на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем.

Због изградње моста у Крепшићу, до 31. децембра саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута путу Лончари-Брчко један, а одвија се регионалним путем Брчко-Церик и локалним путевима Л1 и Л20, као и улицама у насељу.

Због активирања клизишта на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица, саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи, у мјесту Зови До, због чега се саобраћај одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршени су радови на санацији клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена тим радовима, остаје на снази забрана саобраћаја теретних возила, која су преусмјерена на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће бити обустављан 30 минута, а 10 минута пропуштан.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак, у мјесту Клакари Горњи, на снази су обуставе од 8.00 до 16.00 часова, и то 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача саобраћа се једном траком, наизмјенично, због активираних клизишта.

На магистралном путу Јабланица-Прозор, због већег одрона, саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због магле је неопходан посебан опрез на магистралном путу Добој-Тузла-Бијељина, затим ширем подручју Сарајева, те путевима уз Босну, Лашву и Саву.

На појединим дионицама у Федерацији БиХ могући су наиласци на поледицу, посебно у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима.

Због санационих радова на ауто-путу Сарајево сјевер-Сарајево запад на улазу у тунел Оштрик саобраћај је преусмјерен из возне у претицајну траку.

Извор: СРНА