latinica  ћирилица
14/12/2017 |  13:43 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

Ђокић-Милић: Повољнија набавка струје из Српске него из ФБиХ

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да је за Брчко дистрикт повољнија набавка електричне енергије од Републике Српске него од Федерације БиХ.
Петар Ђокић, Синиша Милић -
Петар Ђокић, Синиша Милић

Ђокић је са градоначелником Брчко дистрикта Синишом Милићем разговарао о проналажењу најповољнијих модалитета за снабдијевање електричном енергијом Брчко дистрикта од "Електропривреде Републике Српске".

Учесници састанка су закључили да ће обавити додатне консултације и анализе да би што прије дошли до финалних усаглашених рјешења, саопштено је из ресорног министарства.

Ђокић је изразио задовољство одличном сарадњом коју Министарство индустрије, енергетике и рударства има са Брчко дистриктом, уз увјерење да ће тако бити настављено.

Током састанка је истакнуто да је у овој години била веома неповољна хидролошка ситуација, те да су постојали и други неповољни утицаји на процес производње електричне енергије, што је повећало трошкове, а смањили приходе "Електропривреде Републике Српске".

Састанку је присуствовао и директор "Електроприведе Републике Српске" Жељко Ковачевић и Армин Драпић из Јавног предузеће "Комунално Брчко".

Извор: СРНА