latinica  ћирилица
14/12/2017 |  15:59 | Аутор: РТРС

Србија - Ухапшена седмочлана група кријумчара људима

Припадници МУП-а Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, на територији четири општине ухапсили су седам особа осумњичених да су од марта до јуна ове године омогућиле транзит и недозвољен боравак на територији Србије за више од 100 илегалних миграната.
МУП Србије (фото: mup.gov.rs) -
МУП Србије (фото: mup.gov.rs)

Они су ухапшени као чланови организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи и недозвољен прелаз државне границе.

На подручју Београда, Крагујевца, Аранђеловца и Руме ухапшени су С.А. /39/, који се сумњичи да је организатор криминалне групе, Д.В. /50/, М.Ђ. /22/, З.А. /44/, Ј.М. /32/, Б.Ј. /32/ и С.В. /33/, саопштено је из МУП Србије.

Кривичном пријавом обухваћене су још четири особе, од којих се једна - држављанин Пакистана, већ налази у притвору због сумње да је у оквиру друге организоване криминалне групе у дужем временском периоду кријумчарила илегалне мигранте из Србије у Мађарску и Аустрију, док је за преостале три особе расписана потрага.

За транзит илегалних миграната кријумчари су узимали око 280 евра по особи, а за обезбјеђивање смјештаја 10 евра за ноћ.

Извор: СРНА