latinica  ћирилица
14/12/2017 |  18:34 ⇒ 18:56 | Аутор: РТРС

Вучић на Куби: Београд посвећен јачању односа са Хаваном

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је на састанку у Хавани са предсједником парламента Кубе Естебаном Лазом Ернандезом да је Србија посвећена даљем јачању традиције пријатељских односа двије земље.
Предсједник Србије са предсједником парламента Кубе (Фото: Twitter@AsambleaCuba) -
Предсједник Србије са предсједником парламента Кубе (Фото: Twitter@AsambleaCuba)

Вучић је рекао да ће Србија у УН, као и свим осталим међународним организацијама, и даље пружати подршку Куби.

"Поносни смо на наше пријатељство и верујем да ће ова посета унапредити и нашу економску сарадњу", истакао је Вучић, који се налази у посјети Куби.

Вучић је истакао да је ова посјета Куби његова прва посјета региону Латинске Америке од ступања на дужност, што представља потврду посвећености Србије јачању традиције пријатељских односа двије земље и спремности за одржавање позитивне динамике билатералног политичког дијалога.

&лрм;Он је изразио захвалност кубанској страни због њене позиције поводом Косова и Метохије, као и на принципијелном залагању за поштовање територијалног интегритета и суверенитета држава чланица УН, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Вучић је истакао заинтересованост Србије за повећање обима трговинске размјене, полазећи од бројних потенцијала за сарадњу у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, биотехнологије и генетског инжењеринга, туризма, грађевинарства и енергетике.

Предсједник Србије је при томе имао у виду привредне реформе које је започела Куба, а које отварају простор страним инвестицијама и трговинској сарадњи.

Ернандез је поздравио динамичну интерпарламентарну сарадњу, која је допринијела унапређењу свеукупних односа Србије и Кубе.

"Куба је искрени пријатељ Србије и наши дипломатски односи трају већ 75 година", истакао је Ернандез.

Извор: Срна