latinica  ћирилица
15/12/2017 |  13:19 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Усвајање Закона о акцизама добра вијест за грађане

Предсједник Народне скупштине БиХ Недељко Чубриловић изјавио је данас новинарима у Сарајеву да је усвајање Закона о акцизама у БиХ добра вијест за све грађане у БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Беспотребно је изгубљено доста времена на доношење ове одлуке, али у условима када немате парламентарну већину мислим да је то добра вијест за све грађане БиХ, као и за Републику Српску и Федерацију БиХ", рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, услови у којима се развија путна инфраструктура и инфраструктура уопште у БиХ веома су тешки, јер је потребно обезбиједити стредства за привредни развој и запошљавање.

"На крају крајева, то је наша уговорна обавеза коју је требало да испоштујемо много раније", рекао је Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске изразио је наду да ће грађани у већем дијелу БиХ поздравити ову одуку и да неће насјести на демагошке приче да је то нетранспарентно трошење пара, да се не зна у шта те паре иду, итд.

"Вјерујем да ћемо сви значајно осјетити долазак страног капитала, посебно свјетских кредитора Европске банке за обнову и развој и Европске инвестиционе банке, као и других", навео је Чубриловић.

Он је поручио да треба схватити да се власт о грађанима може боље бринути ако им обезбиједи боље услове за живот, за запошљавање, за бржи привредни развој, а усвајање сета закона о акцизама јесте начин како то треба радити.

Представнички дом Парламентарне скупштине усвојио је по хитном поступку сет закона о акцизама, којим се за 0,15 фенинга повећавају акцизе на биогорива и биотечности, те путарине.

Извор: СРНА