latinica  ћирилица
15/12/2017 |  14:07 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Влада подржава захтјеве студената за повећање домаћег наставног кадра

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са вршиоцем дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радославом Гајанином о стању на Универзитету и плановима у наредном периоду.
Цвијановић - Гајанин - Фото: РТРС
Цвијановић - ГајанинФото: РТРС

На састанку је изражена спремност за заједничко унапређење рада с циљем изналажења најбољих и најквалитетнијих рјешења на Универзитету.

Цвијановићева је истакла да Влада Српске подржава захтјеве студената који се односе на повећање броја домаћег наставног кадра кроз запошљавање асистената и смањење броја гостујућих професора, чиме би се обезбиједило подизање квалитета наставе и наставног кадра.

Гајанин је упознао је Цвијановићеву са предузетим мјерама на санацији штета у бањалучком Студентском центру "Никола Тесла", проузрокованој временским неприликама, те оцијенио да су адекватним и правовременим реаговањем Владе, односно ресорног министарства и Униврезитета спријечене веће посљедице.

Састанку су присуствовали потпредсједник Владе и министар правде Антон Касиповић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, министар науке и технологије Јасмин Комић, те проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањалуци Лука Кецман и финансијски директор Универзитета Душко Лазић.