latinica  ћирилица
15/12/2017 |  14:32 | Аутор: РТРС

Кормак: Усвајање Закона о акцизама корисно за све грађане

Амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак поздравила је усвајање сета закона о акцизама у Представничком дому парламента БиХ, оцјењујући да ће то бити корисно за све грађане БиХ.
Морин Кормак - Фото: Screenshot
Морин КормакФото: Screenshot

- Знам да је веома тешко доносити пореске одлуке у било којој земљи. Али, то је закон који ће, са још неколико корака које ће власти предузети, "откључати" значајну подршку за инфраструктурни развој БиХ - поручила је Кормакова.

Она је напоменула да ће, након усвајања ових закона, бити "ослобођена" средстава из ЕБРД-а, ММФ-а и осталих финансијских институција.

- Ово је земља која ће имати користи да буде јаче повезана са Европом, јер у БиХ сада постоје само ограничени километри аутопутева. Када постоје аутопутеви долази до врло значајног економског развоја - оцијенила је амерички амбасадор.

Она је нагласила да ће инфраструкура, уз подршку коју БиХ добија од својих европских партнера, бити у корист свих грађана.

- Јесте тешко, али ово је позитиван корак напријед и надам се да ће бити предузети и остали кораци да би били ослобођени фондови и остварен већи напредак за грађане БиХ - сматра Кормакова.

Представнички дом Парламентарне скупштине усвојио је по хитном поступку сет закона о акцизама, којим се за 0,15 КМ повећавају акцизе на биогорива и биотечности, те путарине.

Извор: СРНА