latinica  ћирилица
15/12/2017 |  14:58 | Аутор: РТРС

Бањалука: Ватрогасци прекрили дио СЦ "Никола Тесла"

Бањалучки ватрогасци успјели су јутрос да прекрију дио крова Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци у настојању да се отклоне посљедице олујног невремена које је захватило овај град у ноћи 11. на 12. децембар.
Бањалука, ватрогасци - Фото: СРНА
Бањалука, ватрогасциФото: СРНА

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне јединице Младен Ћућун истакао је да је, уз помоћ специјалних ватрогасних возила, уклоњено на десетине метара квадратних лима који су представљали опасност, а дио однесеног лименог крова враћен је на кровну конструкцију, саопштено је из Градске управе.

- Враћањем овог лима успјели смо привремено да прекријемо дио објекта. И даље ћемо бити на услузи Студентском центру уколико им буде потребна наша помоћ, али и свим грађанима и свима којима је потребна помоћ на отклањању посљедица олујног вјетра - рекао је Ћућун.

Он је нагласио да је посљедњих неколико дана било 85 већих интервенција ватрогасне јединице, чиме су спријечене веће посљедице по живот грађана и њихову имовину.

- Наши ватргасци дају све од себе да помогну колико могу, али због великог броја позива некада нису у могућности да одмах одговоре на све захтјеве. Без обзира на то, сигурно да ћемо изаћи сваки позив - закључио је Ћућун.

Извор: СРНА