latinica  ћирилица
15/12/2017 |  15:53 ⇒ 19:04 | Аутор: РТРС

Скупштина Зворника о Нацрту буџета (ВИДЕО)

Одборници Скупштине Града Зворника усвојили су Приједлог одлуке о висини накнаде за предсједнике мјесних заједница за идућу годину, али и одлуку о такси превозу на подручју града. Једногласно, са 28 гласова, усвојен је и Приједлог одлуке о Нацрту буџета за 2018. годину у износу од 22 милиона и 100 хиљада марака.
Зворник - СО - Фото: РТРС
Зворник - СОФото: РТРС

Усвајањем Приједлога одлуке о Нацрту буџета за наредну годину зворнички одборници су направили важан корак. Планирани буџет већи је за 258 хиљада марака у односу на овогодишњи. 

"Овај буџет који смо ми предвидјели ишао је у Министарство финансија за добијање сагласности, добили смо од њих сагласност уз одређене корекције. То ће бити испоштовано амандманима и уврстиће се у приједлог, рекао је Срђан Деспић, в.д. начелника Одјељења за финансије Зворник. 

Примједби на Нацрт буџета није било. Приједлог су подржали и одборници опозиционе Српске демократске странке. 

 "Клуб одборника Српске демократске странке једноставно дужи низ година потенцирамо на ријешавању неких ствари у избјегличким мјесним заједницама и једноставно локална заједница је то уважила", навео је Бојан Лукић, одборник СДС-а.

 Одборници су усвојили и Приједлог одлуке о прихватању кредитног задужења. 

"Донијета је одлука о кредитном задужењу у износу од четири милиона 350 хиљада марака из којег ће се финансирати пар пројеката", рекао је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника Зворника.

 План је да се кредитним средствима идуће године реализује шест значајних пројеката на подручју Зворника.