latinica  ћирилица
15/12/2017 |  15:58 ⇒ 19:02 | Аутор: РТРС

Одборници СО Брод усвојили буџет за наредну годину (ВИДЕО)

Одборници СО Брод усвојили су буџет за наредну годину од 10, 24 милиона марака. Приходи су исти као и прошле године, пола буџета је од индиректних, а исто толико од непореских прихода. За инвестиције је планирано 10 одсто од буџетских средстава.
Брод - Скупштина - Фото: РТРС
Брод - СкупштинаФото: РТРС

 У странкама владајуће коалиције у Броду истичу да је буџет рационално планиран, и да је у основи развојни, јер ће наредне године, између осталог, бити више инвестиционих радова, у односу на ову годину.

 "И поред свих социјалних давања овај буџет показује развојну компоменту, као и подстицај за ппривредне субјекте, пољопривреду и низ других категорија, морам нагласити и помоћ младим брачним паровима на селу", рекао је Милан Зечевић, одборник СНСД-а.

 У опозиционом СДС- у и НДП- у, нису задовољи расподјелом трошкова, али би, кажу, требало да буде и више прихода у буџету. Главни проблем је кажу што је Оптима- група у Бањалуци, а производња у Броду.

"Они би требало да буду у Броду, и да ми из тих њихових прихода односно ПДВ-а којег они уплаћују, да убиремо и ми уживамо дио тих прохода", рекао је Зоран Видић, посланик СДС-а.

 У извршној власти задовољни, јер је усвајање показало јединство које је неопходно за добар развој заједнице. Буџет је, према ријечима начелника, развојни.

"Пораст буџета од 7, 7 милиона из 2013. на 9, 7 милиона ове године је два милиона нових прихода а то је развој којег је показала општина у међувремену, истовремени смањујући све стопе пореза комуналних накнада", истакао је Илија Јовичић, начелник Брода.

У Броду од наредне године очекују још веће приходе због отварања три инострана погона, који би у врло кратком року требало да запосле 45 радника.