latinica  ћирилица
15/12/2017 |  16:11 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Постхумна одликовања за породице 22 борца Приједора и Новог Града (ВИДЕО)

У Приједору су данас уручена постхумна одликовања породицама 22 борца Војске Републике Српске, који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.
Приједор: Одликовања - Фото: РТРС
Приједор: ОдликовањаФото: РТРС

Бројни борци Војске Републике Српске, уградили су живот у темеље Републике Српске. За породице, вјечна туга, међутим да њихови најмилији нису пали у заборав, велика је утјеха. 

 "Највише значи што на неки начин доказује се да Република Српска одужује се онима који се је створили", каже Марко Канџић.

Ово је прилика да се искаже поштовање и ода почаст, онима који су дали највриједније што човјек има – људски живот, поручено је данас. 

 "Потенцирајући слободарски и патриотски дух и отаџбински карактер онога за шта су се они борили потенцирамо и кажемо свима који желе од овога патриотског и слободарског рата направе агресију да неће успјети у томе и да ми нисмо агресори него су у овом несретном и трагичном сукобу сви били жртве" каже Синиша Каран, изасланик предсједника Републике Српске. 

"Ми из данашњих генерација који смо остали живи после тог страшног рата којег нисмо жељели да водимо него нам је био наметнут, морамо да учинимо још напора да би се испоштовао још дио права који припада породицама погинулих који припада њиховој дјеци", рекао је Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

Указом предсједника Републике Српске медаљом заслуга за народ одликовано је 16 бораца са подручја Приједора, те шест са подручја Новог Града.