latinica  ћирилица
15/12/2017 |  16:26 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Црнадак са амбасадорима о резултатима рада и планираној сарадњи за 2018. годину

Министар иностраних послова Игор Црнадак састао се са амбасадорима земаља западног Балкана у БиХ. Са амбасадорима Србије у БиХ Станимиром Вукићевићем, Црне Горе Миланом Лакићем, Албаније Илиром Мелом и отправником послова Македоније у БиХ Александром Крстевским, Црнадак је разговарао о резултатима рада у 2017. и планираној сарадњи за 2018. годину.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Састанку у кабинету члана Предсједништва БиХ из Републике Српске присуствовао је и српски члан Предсједништва, Младен Иванић.

Након састанка Црнадак се са амбасадорима упутио у Зимзоград на неформално дружење током којег је искористио прилику да позове грађане земаља региона да до 15. јануара посјете Бањалуку и садржаје које нуди Зимзоград и да зимске празнике искористе за одмор на некој од домаћих планина.

Одговарајући на питања новинара у вези са наводима о стратешком документу Европске уније о проширењу, који се припрема, а у којем би земље регије Унији приступале у групама “2+2+2”, и по којем би БиХ била у посљедњој групи Црнадак је истакао да има одређене информације о томе, али да није прикладно да говори о документу који је у настајању.

М.Вујиновић/РТРС