latinica  ћирилица
15/12/2017 |  20:11 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Зворник - Завршен међународни дјечји фестивал "Звоно" (ФОТО)

Проглашењем побједника, подјелом награда и захвалница, у Зворнику је вечерас завршен Пети међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно".
Зворник - Међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно" - Фото: СРНА
Зворник - Међународни фестивал дјечијег позоришта "Звоно"Фото: СРНА

Најбољом представом проглашена је "Прасећа рокерско-еколошка бајка" Дјечије сцене Трстеничког позоришта, у режији Милоша Милошевића.

Вељко Попић добио је награду "Звоно" за најбољу мушку улогу у представи "Звездано дете" Зворничког драмског позоришта, док је награду за најбољу женску улогу добила Милена Петровић у представи "Чими" коју је извело Градско позориште Јагодина.

На затварању фестивала, који је почео у сриједу 13. децембра, додијељене су награде и у другим категоријама.

Фуад Табучић добио је награду за режију представе "Баш челик" Општинског аматерског позоришта "Бранислав Нушић"-Дјечије Сцене из Малог Црнића. Ова представа награђена је и за колективну игру.

Представа "Чими" у извођењу Градског позоришта Јагодина награђена је за најбољу сценографију, док је представа "Звездано дете" у извођењу Зворничког драмског позоришта награђена за најбољи сценски говор.

Награде је уручила београдска глумица Лидија Вукичевић која је оцијенила да је фестивал био веома успјешан и едукативан јер је свака представа имала поруке, прије свега васпитне.

Извор: СРНА