latinica  ћирилица
16/12/2017 |  09:36 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

"Павелићеви крижари" упутили пријетеће писмо Вучићу

Предсједнику Србије Александру Вучићу стигло је пријетеће писмо потписано са "Павелићеви крижари, усташки герилци", које је послато из њемачког града Хановера.
Александру Вучићу  пријетеће писмо потписано са "Павелићеви крижари, усташки герилци" (Фото:RAS Srbija) -
Александру Вучићу пријетеће писмо потписано са "Павелићеви крижари, усташки герилци" (Фото:RAS Srbija)

Писмо је написано на лошем хрватском језику, као да га је састављао неко ко не користи редовно хрватски језик. Дјелује као да је одштампано на штампачу и пуно је словних и правописних грешака, наводи Блиц.

"Александре Вучићу, усташке удруге дијаспоре поручују: За дом спремни! Спрема се нова Олуја и Бљесак. Наш усташки поглавник и вођа био је и остао Анте, а презиме му добро знате Павелић Анте. Борац за католичанство против православља. Павелићеви крижари усташки герилци свим четницима поручују: за вас четнике имамо три милијарде метака. Убит ћемо трећину свих Срба, а другу трећину депортирати ћемо у логоре и посљедњу трећину натјерати ћемо у католичанство оно што сте некад били. Српске жене ћемо силовати да рађају усташке крижаре и герилце", пише у писму.

У Предсједништву Србије је за Блиц речено да је писмо које је упућено на име Вучића стигло на Андрићев венац у зграду Генералног секретаријата предсједника Србије у тренутку док се он налазио у посјети Куби.

Уз писмо је стигла и фотографија на којој су Адолф Хитлер, Анте Павелић и Херман Геринг.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да српска полиција, у сарадњи са партнерским службама, ради на идентификацији особе која је упутила пријетеће писмо предсједнику Србије Александру Вучићу послато из Њемачке.

"Хрватска дијаспора очигледно познаје само политику мржње и жели да оживи усташку идеологију која је данас често присутна и у самој Хрватској. Свакако нас неће уплашити претњама да спремају нову `Олују` и `Бљесак` јер, као што је и председник Вучић већ рекао, Србија тако нешто више никада неће дозволити", рекао је Стефановић.

Он је за "Тањуг" потврдио да је МУП Србије обавијестио надлежно тужилаштво поводом овог случаја.

Стефановић је рекао да ће МУП предузети све неопходне мјере да осигура безбједност предсједника Србије.

Извор: Агенције