latinica  ћирилица
16/12/2017 |  20:22 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Ненаду Перовићу из Сокоца потребна наша помоћ, покажимо хуманост! (ВИДЕО)

Ненаду Перовићу из Сокоца за дијагнозу хронични запаљенски бубрежни синдром, једини спас је трансплантација бубрега. Али за то је потребно око 110 хиљада КМ.
Помоћ за Ненада - Фото: РТРС
Помоћ за НенадаФото: РТРС

А новац, породица нема. Покажимо хуманост – помозимо Ненаду.

Без наше помоћи неће успјети! Већ четири године – болнице у Источном Сарајеву, Бањалуци, Београду - Ненадова су свакодневица! Малигна хипертензија бубрега и усљед тога, лупус нефритис - аутоимуна болест која постепено напада и уништава здраво ткиво – скелетни и васкуларни систем, кожу, плућа...код Ненада постепено узима данак. Хемодијализа, само док траје, прогресију накратко зауставља.

Зато је хитна трансплантација бубрега, савјетују љекари, спас за незапосленог Ненада. Сродника – потенцијалног донора – нема. А Љиљана, хранилац трочлане породице једва да успије зарадити новац за сина школарца и само најнужније Ненадове потребе.

- 50.000 КМ Ненаду је потребно само да би ишао у Француску на претраге и да би га ставили на листу чекања - прича Љиљана.

И још 70.000 за трансплантацију и болничке трошкове у Греноблу. За помоћ која Ненаду Перовићу живот значи, код НЛБ банке отворен је жиро рачун. До краја децембра у функцији је МТЕЛ-ов хуманитарни број 1413. Један позив – једна марка! Хоћемо ли реаговати – породица Перовић нас треба!