latinica  ћирилица
17/12/2017 |  11:18 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Вирџин Атлантик подстиче путнике да краду из њихових авиона

Авио компанија Вирџин Атлантик престала је 2011. да својим путницима у првој класи даје посудице за со и бибер у облику малих авиона, а одлука је донесена зато што су путници те предмете крали у великим количинама
Вирџин Атлантик подстиче путнике да краду из њихових авиона - Фото: РТС
Вирџин Атлантик подстиче путнике да краду из њихових авионаФото: РТС

Компанија је, међутим, годину дана касније поново вратила те посудице назване Вилбур и Орвил, а на њиховом дну је написала "украдено из Вирџин Атлантика". Иако је натпис требало да заустави крадљивце у њиховој намјери, то се није догодило, а сланици су крадени и даље, да би неки од њих чак завршили на страницама попут иБеја гдје су се продавали по цијени од 20 америчких долара.

"Када смо прије 15 година укључили Вилбура и Орвила у понуду, нисмо ни сањали да ће постати тако вољени. Иако је посада пазила на посудице, хиљаде њих украдено је током година с наших летова", открио је извршни потпредсједник Марк Андерсон.

Компанија је управо из тих разлога одлучила су да их ове године укључи у посебну празничну промотивну понуду, преноси Б92.нет.

Од 21. до 26. децембра сви путници пословне класе Вирџин Атлантика биће подстицани да понесу посудице за со и бибер са свог лета кући, које су само за ову прилику направљени у празничној црвеној боји.

На летовима ове компаније краду се многи предмети, а осим сланика, популарне су и шољице, покривачи, прибор за јело, сапун и креме за руке.

Извор: Танјуг