latinica  ћирилица
24/12/2017 |  14:59 | Аутор: РТРС

У Лос Анђелесу примијећен НЛО?

Становници Лос Анђелеса панично су јуче посматрали небо и друштвене мреже су се "усијале" након што је примијећен "неидентификовани летећи објекат" (НЛО).
У Лос Анђелесу примјећен НЛО (фото:Los Angeles Times) -
У Лос Анђелесу примјећен НЛО (фото:Los Angeles Times)

Додатну панику изазвала је порука милијардера Елона Маска, који је навео да је "јегуљолики облик на небу нуклеарни ванземаљски НЛО из Сјеверне Кореје".

Амерички дневник "Los Angeles Times" истиче да, можда цјелокупан догађај не би добио на толиком обиму да Влада недавно није признала да је потрошила 22 милиона долара за истрагу НЛО.

Након 70 година вела тајне око "Области 51" Вашингтон је признао да постоји и да је тамо било бројних повјерљивих дешавања.

Међутим, објашњење за чудан облик на небу је много "приземније".

Маскова компанија "Space X" лансирала је своју ракету "Irdium-4" из војне базе "Vanderberg" на око 200 километара од Лос Анђелеса.

Према писању листа, званичници су раније упозорили да ће се лансирање моћи видјети широм јужне Калифорније и у западном дијелу САД. Лансирање је чак емитовано и уживо.

Међутим, већина становника Калифорније препустила се паници.

Маск је најавио да становници дуж источне обале САД могу слободно да паниче и наредног мјесеца када је заказано лансирање ракете из Свемирског центра Кенеди на Флориди.

Извор: Независне новине