latinica  ћирилица
26/12/2017 |  09:04 ⇒ 09:16 | Аутор: РТРС

Индијски богаташ платио групно вјенчање за 251 жену (ВИДЕО)

Индијски богаташ и трговац некретнинама платио је 251 сиромашној жени масовно свечано вјенчање на Бадњи дан. Пословни човјек Махеш Савани организовао је масовно вјенчање у граду Сурату у западној држави Гуџарат, и то за парове хиндуисте, али и оне муслиманске и хришћанске мањине.
Групно вјенчање у Индији - Фото: Screenshot/YouTube
Групно вјенчање у ИндијиФото: Screenshot/YouTube

Савани већ низ година плаћа и организује вјенчања дјевојака које су изгубиле оца и не могу да плате трошак вјенчања. Од 2012. године Савани је помогао 969 дјевојака да се удају на масовним вјенчањима.

"Имам два сина и немам ћерку, иако сам увијек желио једну", рекао је он.

"Те дјевојке као да су моје ћерке, а ја сам им као поочим. Јако ме радује када их видим радосне", каже Савани, и додаје:

"Нема ничега побожнијег од Каниадана (хиндуистичког обреда давања ћерки у брак). Један од мојих пословних пријатеља Батукбаи Мовалија, ове године је такође помогао плаћајући вјенчање".

Осим плаћања обреда Савани плаћа и поклоне, попут златног и сребрног накита, кућних апарата и намјештаја за сваку младу до укупног износа од 6.250 долара, рекао је његов помоћник.

Он, такође, плаћа и трошкове послије вјенчања, као што су породиљско боловање и школовање дјеце.

Масовна вјенчања уобичајан су начин смањења трошкова за сиромашније парове у Индији. Таква вјенчања обично организиују филантропи, локални челници или организације које дјелују у заједници.

Извор: Агенције