latinica  ћирилица
08/01/2018 |  15:53 ⇒ 10/01/2018 | 11:32 | Аутор: РТРС

Свечано отворен нови смјештајни комплекс Завода "Др Мирослав Зотовић" (ВИДЕО)

У овиру обиљежавања Дана Републике свечано je отворен нови смјештајни комплекс са терапијским центром у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Слатини код Бањалуке. Објекат вриједан скоро 26 милиона марака, уз нови искорак у квалитету медицинских услуга, значиће и унапређење понуде бањског туризма у Српској.
Отварање новог комплекса у Зотовићу - Фото: РТРС
Отварање новог комплекса у ЗотовићуФото: РТРС

Двије године од почетка изградње, готово 26 милиона марака и више од девет хиљада квадрата – најсавременији терапијски блок са базеном и пропратним садржајима, уочи обиљежавања 9. јануара поклоњен је Републици.

"Нови комплекс има непроцјењив значај. Развојем здравственог туризма растерећујемо Фонд здравственог оигурања, јер сами зарађујемо неопходна средстав за рад", рекао је директор Завода Горан Талић.

Осим досадашње дјелатности Завода и унапређења здравствене заштите пацијената у Српској, овај комплекс омогућиће и побољшање развоја здравственог туризма. Јер, четири модерна павиљона пружају бројне садржаје.

"На површини од око 9.000 квадратних метара смјештено је 192 кревета, најсавременија медицинска као и ИТК опрема. Комплекс се састоји од 80 двокреветних соба и 16 апартамана", рекао је Талић.

Нови смјештајни комплекс са терапијским центром значиће и искорак Завода ка високом стандарду и квалитету услуга из области физикалне медицине и рехабилитације уз коришћење природних фактора лијечења.

Талић је навео да ће у новом комплексу пацијенти добити наставак услуга које су им пружене у болници Завода, која је високоспецијализована.

"Уколико се некоме уради операција кука, кољена, рамена или нечег другог, пацијент ће наставак лијечења, односно рехабилитацију, добити овдје", појаснио је Талић.

Колико је овај објекат значајан говори и листа чекања на којој је тренутно око 4.300 људи. С обзиром на то капацитети савременог смјештајног комплекса са терапијским центром биће брзо попуњени, али ће и смањити листе.

"Сутра славимо 26. Дан Реублике, која се показала спремна и способна да развија овакве капацитете и која је у здравствени сектор уложила много, градећи и реконструишући Клинички центар и многе болнице у Републици Српској како би одржала овај ниво здравствене услуге", рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

Отварању, између осталих, присуствовали су предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић, предсједник НСРС Недељко Чубриловић, министри из Владе и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, предсједавајућа Вијеча народа Републике Српске Нада Тешановић и генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић.

М. Вујиновић/РТРС