latinica  ћирилица
09/01/2018 |  08:33 ⇒ 23/03/2018 | 09:02 | Аутор: РТРС

Магла на подручју Фоче и Бијељине

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а мјестимичне магле има у котлинама и дуж ријечних токова, нарочито на подручју Фоче и Бијељине, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на дионици магистралног пута Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица, те на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

 



У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, због чега се саобраћа једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ видљивост је јутрос због магле смањена на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно на дионици ауто-пута Подлугови-Зеница југ, путним правцима Олово-Тузла-Орашје и Добој-Тузла-Бијељина, као и путевима у долинама ријека Саве, Босне и Лашве.

Коловоз је мјестимично влажан, а појачан опрез неопходан је на путевима који пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја, због учесталих одрона земље или камења.

Због урушавања потпорног зида на дионици магистралног пута Ресановци - Дрвар, саобраћа се једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА