latinica  ћирилица
09/01/2018 |  08:43 ⇒ 08:51 | Аутор: РТРС

Јокић против шампиона забиљежио први трипл-дабл! (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Никола Јокић забиљежио је први трипл-дабл у НБА лиги.
Никола Јокић - Фото: ТАНЈУГ
Никола ЈокићФото: ТАНЈУГ

Кошаркаши Голден Стејта побиједили су Денвер са 124:114, а центар Нагетса одиграо је одличан меч.

Јокић је био најефикаснији у својој екипи са 22 поена (9/16 из игре, 1/1 за три, 3/3 слободна бацања), 12 скокова, 11 асистенција, три украдене и шест изгубљених лопти.

Никола је још једном потврдио да воли да игра против најјачих екипа у НБА лиги, али се чини да посебан "пик" има у дуелима са Дрејмондом Грином.

Њих двојица су имали неколико озбиљних дуела у прошлости, посљедњи од прије неколико недјеља амерички дефанзивац завршио је на паркету, пошто га је Никола нокаутирао лактом.

Нови сусрет двојице играча прошао је без физичког дуела, а момак из Сомбора је сада Грину показао све умијеће на паркету и једном приликом му продао "карту за рингишпил".

Средином четврте дионице били су у рекету, Јокић је по ко зна који пут демонстрирао сјајну леђну технику и лагано положио лопту у кош.

Он је први пут у сезони уписао трипл-дабл са 22 поена, 12 скокова и 11 асистенција, али то није било довољно да се избејгне пораз од актуелног шампиона – 124:114.

Актуелни шампиони имали су предност од самог почетка меча, да би гости из Колорада на старту трећег квартала успјели да изједначе 69:69. Ипак, екипа Стива Кера успјела је да се врати и настави побједничку серију за пети узаступни тријумф на Западу (33-8).

Најефикаснији у побједничком тиму био је Стеф Кари са 32 поена, уз девет асистенција, док је Дрејмонд Грин уписао 23 поена, пет скокова и десет асистенција.

Денвер је послије овог пораза седми на табели са учинком од 21-19.

Извор: Б92