latinica  ћирилица
10/01/2018 |  08:27 ⇒ 15:04 | Аутор: РТРС

Кустурица данас представља програм 11. Кустендорфа

Оснивач и умјетнички директор Међународног филмског и музичког фестивала "Кустендорф" Емир Кустурица одржаће данас у Београду конференцију за новинаре на којој ће бити најављен програм овогодишњег фестивала, који почиње 16. јануара на Мећавнику, на Мокрој Гори.
Кустендорф (Фото:androidvodic.com) -
Кустендорф (Фото:androidvodic.com)

Програм 11. фестивала биће представљен на конференцији која ће бити одржана у 12.00 часова у Министарству културе и информисања Србије, које је покровитељ фестивала "Кустендорф".

Једанаести Међународни филмски и музички фестивал "Кустендорф" биће одржан од 16. до 21. јануара на Мећавнику, на Мокрој Гори, а угостиће прослављене ауторе, глумце и музичаре, као и бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из цијелог свијета и друге еминентне госте из свијета филма.

Амерички часопис "Мувимејкер" поново је прошле године уврстио "Кустендорф" у годишњу листу 25 најкул фестивала на свијету. Листу је саставио осмочлани жири који чине филмски ствараоци, уредници програма филмских фестивала и филмски публицисти.

Од оснивања 2007. до сада, кроз "Кустендорф" су прошли бројни млади умјетници који већ годинама остављају значајан ауторски траг на филмској сцени што најбоље свједочи да се циљ овог фестивала, развој ауторског филма и подршка младим талентованим редитељима, из године у годину све више остварује.

Међу еминентним гостима који су до сада посјетили "Кустендорф" су Никита Михалков, Андреј Кончаловски, Џим Џармуш, Лав Дијаз, Паоло Сорентино, Џони Деп, Жак Одијар, Одри Тату, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов и многи други.

Извор: СРНА