latinica  ћирилица
10/01/2018 |  09:17 ⇒ 09:19 | Аутор: РТРС

ДФ: Бенефит уласка ЦГ у НАТО - пад животног стандарда

Један од лидера црногорског опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је да је пад животног стандарда грађана "бенефит" уласка Црне Горе у НАТО.
Амерички Сенат одобрио улазак Црне Горе у НАТО - Фото: nezavisne novine
Амерички Сенат одобрио улазак Црне Горе у НАТОФото: nezavisne novine

"Досадашњи бенефити чланства у НАТО су више него видљиви - повећање ПДВ-а, акциза, укидање закона о мајкама, куповина три хеликоптера од 30 милиона евра, шивење униформе за војску у вриједности десет милиона евра...Само нам још фали неки повратник из Сирије да се разнесе у `Делта ситију` у Подгорици, па ће онда бенефити бити комплетни", рекао је Кнежевић.

Он каже да је власт због тога одлуку о чланству у НАТО донијела у Скупштини Црне Горе, бјежећи од референдума и воље грађана.

"Парадоксално је то и да НАТО постаје свјестан кога је примио у чланство и да сада процјењују једни друге ко је кога боље преварио", рекао је Кнежевић за портал "ИН4С".

У Црној Гори је од почетка ове године дошло до повећања ПДВ-а са 19 на 21 одсто, што је довело до поскупљења струје, цигарета, алкохолних пића, док су све врсте горива од почетка године поскупиле већ два пута.

Извор: СРНА