latinica  ћирилица
10/01/2018 |  13:07 | Аутор: РТРС

Просинечки: Треба нам више јаких утакмица

Роберт Просинечки новоизабрани селектор фудбалске репрезентације БиХ најавио је за март нове тест утакмице "змајева" са јаким противницима.
Роберт Просинечки (Фото: Медија центар Београд) -
Роберт Просинечки (Фото: Медија центар Београд)

Након што је у уторак објавио списак фудбалера за америчку турнеју и свој деби на клупи бх. тима против Сједињених Америчких Држава и потом Мексика, на званичној страници Фудбалског савеза БиХ, говорио је о првим утисцима након што је званично представљен као селектор БиХ.

“Презадовољан сам. Град, људи, дочек, позитивна вибра. Оно што ме је посебно дојмило јесте кафа добродошлице са запосленицима у сједишту Савеза. Атмосфера у граду, једноставан приступ, топао пријем, пријатељска комуникација, све су то ствари које ме чине сретним. То су предности које ће и мени у коначници олакшати брзо укључивање и боравак у новој средини", рекао је Просинечки.

Свој први боравак у БиХ у улози селктора искористио је и за низ састанака.

"За веома кратко вријеме, од недјеље до данас сам успио одржати неколико врло корисних састанака који су у коначици получили резултатом. Објавио сам шири списак играча за турнеју у САД-у. Обавио сам и веома корисне разговоре са људима из Савеза, који су ми дали све потребне информације о активностима за наредни период. Наравно, наш циљ је да се на првом окупљању боље упознамо, како играчи мене, тако и ја њих, како бисмо створили добре предуслове за квалитетне резултате", истакао је селектор БиХ.

Некадашњи фудбалски ас говорио је и о плановима након повратка из САД-а?

"У овом моменту је најбитније да играмо утакмице са јаким селекцијама, да се чешће окупљамо, да покушамо направити најбоље у врло кратком временском периоду. За мјесец март смо планирали одигравање нових утакмица, јер понуда нам не мањка, тако да ћемо у континуитету имати квалитетне провјере. У Сарајево се враћам за десет дана, а до тада свима желим свако добро, особну срећу и здравља прије свега. Желим нам пуно среће на путу којег смо заједнички зацртали и којем стремимо, а то је пласман на Еуропско првенство 2020. године", закључио је популарни Жути.

Извор: Независне новине