latinica  ћирилица
10/01/2018 |  14:01 | Аутор: РТРС

Талић: Сарадња са ансамблом "Бистрик" била би значајна

Сарадња младих музичара из Бањалуке са познатим ансамблима Србије, као што је "Бистрик", била би од изузетне важности за развој културе у граду на Врбасу, изјавио је предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић.
Зоран Талић и Биљана Крстић - Фото: СРНА
Зоран Талић и Биљана КрстићФото: СРНА

Талић је након састанка са познатом српском вокалном умјетницом Биљом Крстић рекао новинарима да Крстићева са својим Ансамблом "Бистрик" његује изворно музичко благо Срба.

"Од велике користи за нашу дјецу, али и културу овог града, било би да повежемо младе музичаре, па и ученике бањалучке Музике школе са оваквим ансамблима, те да им омогућимо да буду дио њихових изузетних вокалних радионица", навео је Талић.

Он је истакао да, у периоду када је Бањалука кандидат за Европску пријестоницу културе, Градска управа поставља себи задатак да ради активније на промовисању музичких потенцијала овог града.

Талић је захвалио Крстићевој и њеном Ансамблу "Бистрик" што су величанственим концертом увеличали прославу поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике.

Крстићева је изразила задовољство јер њу и њен ансамбл Бањалучани увијек дочекују као драге госте, те додала да су отворени за сарадњу и јаче увезивање музичара Српске и Србије.

Она је рекла да се нада да ће ансамбли који његују изворно музичко благо имати већу подршку медија, али и веће признање у својој матици, него у иностранству.

Извор: СРНА