latinica  ћирилица
10/01/2018 |  16:18 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

Прометно у ФК Борац

Асмир Авдукћ, Горан Галешић, Урош Мирковић, Милош Ђорђевић, Милош Кукић и Иван Делић више нису чланови ФК Борац и тако су се придружили Борису Распудићу, Ивици Губерцу, Рију Сузукију, Бориславу Ерићу и Махиру Карићу који су раније ове зиме напустили редове Бањалучана.
Прометно у ФК Борац - Фото: nezavisne novine
Прометно у ФК БорацФото: nezavisne novine

Данас је на Градском стадиону Игор Јанковић, тренер Борца, извршио прозивку фудбалера и тада је постало јасно да у наставку сезоне неће бити чак 11 играча који су били чланови екипе у првом дијелу БХТ Премијер лиге БиХ. Сви имају чисте папире осим Губерца с којим још није ријешен раскид уговора.

"Губерац нема ријешен статус. Добио је иностране понуде и док не видимо шта ће бити с тим он неће радити с екипом", рекао је Вицо Зељковић, потпредсједник клуба.

Он је истакао да је споразумно раскинут уговор и с Авдукћем и Галешићем, што је изненадило многе јер је тандем био један од бољих у првом дијелу сезоне. Осим тога, казао је да је Борац за одлазак Карића од Олимпица добио 12.000 КМ.

"Тркуља је будућност клуба и голману као што је Авдукић није мјесто на клупи па је договор да напусти клуб. Што се тиче Галешића, с њим смо имали договор да је слободан у случају иностране понуде", казао је Зељковић.

Борац су ове зиме појачали Данијел Мајкић, Стефан Дујаковић, Армин Маховић, Махир Карић и Милош Жеравица, док је неколико играча на проби.

Извор: Независне новине