latinica  ћирилица
10/01/2018 |  16:20 | Аутор: РТРС

Зариф: Ефикасна сарадња Техерана и Москве

Сарадња Техерана и Москве се показала као ефикасна у борби против тероризма, изјавио је министар спољних послова Ирана Мохамед Џавад Зариф.
Мухамед Џавад Зариф ,ирански министар спољних послова (фото: www.aktuelno.net) - Фото: РТРС
Мухамед Џавад Зариф ,ирански министар спољних послова (фото: www.aktuelno.net)Фото: РТРС

Он је током састанка са руским колегом Сергејом Лавровим у Москви рекао да се сарадња показала ефикасном у борби против тероризма и екстремизма у "осјетљивом региону".

Зариф је додао да Техеран позива учеснике у Заједничком свеобухватном плану рада /ЈЦПОА/ да наставе са спровођењем овог нуклеарног споразума са Ираном.

"Нажалост, један од учесника ЈЦПОА не само да није успио да у потпуности испуни своје обавезе, већ води деструктивну политику. Ми и други учесници споразума морамо да наставимо блиску сарадњу како бисмо осигурали наставак пута ка испуњењу циља", рекао је Зариф.

Ирански министар се захвалио Лаврову и руским властима на улози коју су имали у постизању споразума који су везани за ЈЦПОА, преноси ТАСС.

Портпарол Бијеле куће Сара Сендерс је раније изјавила да ће Вашингтон у наредних неколико дана саопштити одлуку везану за испуњење обавеза из иранског нуклеарног споразума.

Извор: Срна