latinica  ћирилица
11/01/2018 |  15:30 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Зворник: Изложба најбољих ликовних и литерарних радова ученика из Српске (ВИДЕО)

Поводом Дана Републике, у Зворнику је одржана изложба најбољих ликовних радова ученика из Српске и свечана академија. Најбољим младим ствараоцима, који су учествовали на конкурсу Републичког педагошког завода на тему "Републици Српској за 26. рођендан", додијељене су награде.
Зворник, изложба - Фото: РТРС
Зворник, изложбаФото: РТРС

Љубав према Републици Српској и честитку за 26. рођендан хиљаде ученика исказало је кроз пјесму и цртеж. 

 На овогодишњи конкурс пристигло је више од 3.000 ликовних и око 650 литерарних радова.

У конкуренцији средњих школа најбољи литерарни рад написала је ученица четвртог разреда Гимназије "Јован Дучић" из Требиња Гордана Марков, а када је ријеч о основним школама ученица четвртог разреда Основне школе "Вук Караџић" из Братунца Анастасија Ранкић.

Најбољи ликовни рад у конкуранцији средњих школа дјело је ученика четвртог разреда Средњошколског центра "Голуб Куреш" из Билеће Ивана Самарџића, а у конкуренцији основних школа ученика деветог разреда Основне школе "Десанка Максимовић" из Бањалуке Дарка Загорца.

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић истакао је да ће се и убудуће на исти начин радити с циљем да ученици основних и средњих школа имају могућност да покажу своју патриотски чин према Републици Српској. 

Цитирајући Љубивоја Ршумовића, ресорни министар Дане Малешевић окупљенима је честитао Дан Републике Српске, док је градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао  да је на свима нама обавеза да младим људима кажемо и докажемо шта  значи Република Српска, да је славимо и подстичемо младе људе да остају овдје.

Свечаној академији претходила је посјета вртићу "Наша радост", a малишани су на поклон добили игру посвећену Републици Српској.