latinica  ћирилица
11/01/2018 |  15:44 | Аутор: РТРС

Диковић: Борба српских војника за Косово била је херојска и часна

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић поручио да је борба српских војника за Косово и Метохију била херојска и часна и да српски официри, нити он сам, нису починили ни наредили ниједан злочин.
Љубиша Диковић - Фото: Novosti.rs
Љубиша ДиковићФото: Novosti.rs

Он је истакао да су сви српски генерали и команданти који су били на простору Косова и Метохије чинили све да спријече злочине, а да они који су чинили злочине над Србима још шетају слободни.

Начелник Генералштаба Војске Србије одбио је да коментарише одлуку америчке Амбасаде у Београду да му одбије издавање визе за одлазак на Конференцију начелника генералштабова.

Диковић је посјетио данас Спомен-собу "Косметске жртве", гдје су му чланови породица несталих и киднапованих Срба уручили захвалницу због подршке коју им даје у борби за истину и правду.

Предсједник Удружења породица киднапованих и убијених на Космету Симо Спасић указао је да је постављањем паноа са фотографијама српских жртава из Сребренице и са Космета пред Тужилаштвом Србије за ратне злочине, односно пред зградом Скупштине Србије, истина о српском страдању допрла до многих грађана Србије, али да је отишла у свијет. Он каже да су некадашње власти Србије "починиле велики гријех према српским жртвама" и да су прекршиле закон и Устав када су из српских затвора ослободили 2.108 припадника такозване Ослободилачке војске Косова, који су починили најгоре злочине над Србима.

Извор: СРНА