latinica  ћирилица
11/01/2018 |  16:20 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

Јанша вратио паре Дијани Ђурђић из Приједора

Словеначка демократска странка, на чијем челу се налази Јанез Јанша, вратила је 150.000 евра које је уплатила Дијана Ђуђић из Приједора.
Јанез Јанша (фото:intermagazin.rs) -
Јанез Јанша (фото:intermagazin.rs)


Ово је Јаншина странка објавила на твитеру, додавши како је уговор о узимању кредита од Ђуђићеве, уз камату од два одсто, раскинут, те да ће платити казну која јој буде одређена. Уговором је било предвиђено да Ђуђићева исплати укупно 450.000 евра у три рате.

Медији у Словенији наводе да је неуобичајено да се домаће политичке странке за кредите којима ће финансирати кампању обраћају страним приватним лицима и предузетницима, а не домаћим банкама и донаторима. У неким медијима су се појавиле и сумње да се ради о прању новца или кршењу закона о финансирању политичких странака, који ограничава апсолутне износе којима се странке могу задужити.

Ђуђићева наводно има фирму у малом словеначком месту Сподње Хоче, са око 2.000 становника. Медији нагађају да је познаница пореског мага Рока Снежича, иако овај Мариборчанин негира да ју је икад упознао. Међутим, "испливали" су докази да су путовали више пута у БиХ, први пут у априлу 2017, потом крајем септембра и почетком децембра, пише Блиц.

Извор: Блиц