latinica  ћирилица
11/01/2018 |  21:48 | Аутор: РТРС

Вулин: Војска Србије је гарант мира и слободе

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да је снажна и храбра војска, опремљена и обучена, као што је Војска Србије, гарант мира, слободе и независности.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

"Година иза нас била је година у којој је Војска Србије показала своју снагу, организованост, врлину. Јачали смо, унапређивали се, обучавали, наоружавали, опремали, али, изнад свега – размишљали о припадницима војске", рекао је Вулин на пријему поводом новогодишњих и божићних празника.

Према његовим ријечима, Војска Србије испуњава све своје мисије, увијек на првом месту бринући о миру, стабилности и сигурности земље, о безбједном животу сваког грађанина, преносе београдски медији.

"Трудили смо се да поправимо материјални положај наших припадника, повећали смо плате, дневнице, обезбиједили значајан број станова, а сада, захваљујући наређењу врховног команданта и подршци цијеле Владе, очекујемо да ће бити покренут и процес масовне стамбене изградње за припаднике безбједносног сектора", истакао је Вулин.

Он је рекао да је Војска увијек била ту и када је било најтеже, у тренуцима мигрантске кризе и када је требало бранити земљу од елементарних непогода.

"Војска Србије постоји због чувања слободе, права нашег народа да постоји, да говори својим језиком, пише својим писмом, мисли својом главом. Снажна и храбра војска, опремљена и обучена, баш таква каква Војска Србије јесте и каква ће тек да буде, јесте гарант мира, слободе и независности и нашег права да сами одлучујемо ко су нам пријатељи, а непријатељи и нас сами онако препознају и пронађу, и без наше жеље и воље", поручио је Вулин.

Он је додао да војска свој народ воли, баш колико и народ воли своју војску.

"Нема успјешне Србије без успјешне војске, нема слободне Србије без моћне и снажне војске. Наша политика војне неутралности подржана је политиком и вољом читавог народа, али и снагом војске да иза одлуке о војној неутралности стоји да чува нашу слободу, независност", рекао је министар одбране Србије.

Пријему који су у Дому Гарде у Београду организовали Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовали су дипломате, министри у Влади Србије, представници Народне скупштине, патријарх српски Иринеј, представници вјерских заједница и личности из културног и јавног живота.

Извор: СРНА