latinica  ћирилица
12/01/2018 |  08:24 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Српски окршај у Калифорнији- одлични Богдановић и Теодосић

Лос Анђелес Клиперси савладали су Сакраменто Кингсе (121:115), што је много мање важно љубитељима кошарке у Србији када се зна да су и Богдан Богдановић и Милош Теодосић одиграли наглашено квалитетно.

Богдановић је меч почео на клупи, али је на паркету провео тачно пола сата, а то вријеме је испунио са 22 поена (највише у тиму из престонице Калифорније), четири ухваћене лопте и двије асистенције.

Теодосић је почео меч за Клиперсе, на паркету је провео 25 минута, а постигао је десет поена и имао је девет асистенција, што је, опет, највише у свом тиму.

Највише поена поред свог имена има Лу Вилијамс, који је постигао 30 поена. На другој страни, у екипи Кингса, Богдановћа је пратио Џорџ Хил са 21 поеном.

НБА лига, ријешена да глобализује свој утицај (или "рич", како маркетиншки стручњаци воле да кажу), прати НФЛ лигу и организује мечеве у другим земљама, па и на другим континентима. Поред мечева у Мексику и Кини, НБА се игра у Лондону, у О2 арени, гдје су Бостон Селтикси играли са Филаделфија Севентисиксерсима.

Екипа из Масачусетса је славила резултатом 114:103. Џеј Џеј Редик је постигао највише поена (22), али је Џејлен Браун из Бостона био веома близу (21 поен).

Џоел Ембид је имао "дабл-дабл" учинак са 15 поена и десет скокова. Кајри Ирвинг, у дресу Селтикса, имао је 20 поена шест скокова и седам асистенција.

Торонто Репторси су били веома убједљиви против Кливленд Кавалирса, побиједивши једног од фаворита за НБА титулу ове сезоне резултатом 133:99.

Леброн Џејмс је постигао 26 поена, али је у осталим статистичким параметрима подбацио, посебно за његове стандарде (три скока, једна асистенција). Кевин Лав је постигао десет поена и имао је девет скокова. Џеј Ар Смит, готово невјероватно, за 27 минута на терену, није убацио нити један кош. Имао је по један скок и асистенцију.

Као потпуни контраст овоме, чак седам кошаркаша Репторса имало је двоцифрен број постигнутих поена. Фред Ванвлит је био први међу једнакима са 22 поена. Џејкоб Поелти је имао по 12 поена и ухваћених лопти, али је њега засјенио Литванац Јонас Валанчијунас са поена и 18 ухваћених лопти за 18 минута на терену.

Лос Анђелес Лејкерси су, захваљујући серији од 13:0, савладали Сан Антонио резултатом 93:81.

Брендон Инграм је био најефикаснији кошаркаш на мечу са 26 поена. Лонзо Бол је постигао 18 поена, имао је десет скокова и шест асистенција, највише у свом тиму.

Најефикаснији у тиму из Тексаса био је Ламаркус Олдриџ са 20 поена, а одмах уз њега био је Брин Форбс са 18 поена. Пау Гасол је постигао девет поена, чему је додао 12 скокова.

Извор: РТС