latinica  ћирилица
12/01/2018 |  11:19 ⇒ 11:29 | Аутор: РТРС

Задар: Срушио темељ куће српских повратника

Општинско државно тужилаштво у Задру подигло је оптужницу против педесетседмогогодишњег Драгана Ч. из тог града због сумње да је срушио темељ куће у мјесту Црно, коју је Централна канцеларија за обнову и стамбено збрињавање Хрватске градила за српске повратнике.
Задар (Фото:i.pinimg.com) -
Задар (Фото:i.pinimg.com)

Драган Ч. оптужен је да је 6. марта прошле године изнајмио грађевинску фирму која је по његовом налогу у улици Иве Машине у Задру багером уклонила и порушила темеље куће у изградњи за породицу Веселке М.

Задранин се терети да је тиме Централну канцеларију за обнову и стамбено збрињавање Хрватске оштетио за вриједност обављених радова у износу од око 5.800 евра, као и Веселку М. и њену породицу.

Драгану Ч. је изречена посебна обавеза да Централној канцеларији надокнади трошак у поменутом износу, док је Општинско државно тужилаштво у Задру за овог Задранина предложило казну затвора од пет мјесеци, условно на двије године.

Овог Задранина је полиција пријавила 28. марта 2017. године, када је на првом испитивању потврдио да је изнајмио багер и срушио изграђено на земљишту како би га, наводно, довео у првобитно стање.

Он је тада испричао да је сматрао да је у праву и да је некретнина његова, јер ју је прије 20 година купио од Петра Ш, против којег Општинско државно тужилаштво у Задру и суд воде више поступака ради продаје некретнина мимо воље власника, преносе хрватски медији.

Извор: СРНА