latinica  ћирилица
12/01/2018 |  11:25 | Аутор: РТРС

У изборном штабу људи из медицине, образовања и привреде

Руски лидер Владимир Путин поставио је на чело Изборног штаба људе који нису из политике - научника Александра Румјанцева, успјешног привредника Сергеја Когогина и шефа образовног центра за талентовану дјецу "Сиријус" Јелену Шмељеву.
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Михаил Климентьев) -
Владимир Путин (Фото: Sputnik/Михаил Климентьев)

Њихов задатак је да на предстојећим предсједничким изборима, који ће бити одржани 18. марта, Путина одведу до побједе.

Румјанцев је директор Националног медицинског истраживачког центра дјечије хематологије, онкологије и имунологије "Рогачев", Шмељева се бави талентованом дјецом, а Когогин је генерални директор фабрике за производњу камиона "Камаз".

Прес-секретар Путиновог изборног штаба биће новинар и аутор више документарних филмова Андреј Кудрашов.

Именовање копредсједавајућих Изборног штаба показује правац Путинове предизборне кампање, оцјењују политички аналитичари.

Румјанцев представља медицину и науку, Шмељева образовање, а Когогин индустрију.

Како оцјењују експерти, свако од њих је велики професионалац, који је доказао своју вриједност и има ауторитет у области којом се бави.

Осим тога, копредсједавајући не представљају само разне сфере, већ и различите регионе Русије, што је, такође, веома значајно за Путина.

Двоје од троје шефова штаба немају никакве везе са политиком, већ искључиво са социјалним програмима усмјереним на дјецу и младе.

Када је ријеч о директору "Камаза", Когогин представља особу на челу огромне компаније, па је порука јасна - Путин пружа пуну подршку домаћим произвођачима.

Путин ће на мартовске предсједничке изборе изаћи као самостални кандидат. За регистрацију је потребно да до краја мјесеца прикупи најмање 300.000 потписа бирача, при чему у једном региону не смије бити сакупљено више од 7.500.

Волонтери кажу да и много странаца жели да стави свој потпис и подржи Путинову кандидатуру, али да су морали да их одбију, јер то није у складу са законом.

Извор: СРНА