latinica  ћирилица
12/01/2018 |  16:14 | Аутор: РТРС

ХРТ скинуо још један "неподобан" филм

Хрватска радио-телевизија скинула је са програма филм "Устав Републике Хрватске" у којем једну од главних улога игра Небојша Глоговац, пише "Индекс".
Рајко Грлић (горе) са глумачком екипом филма "Устав Републике Хрватске" (фото: ustavrhfilm.com) -
Рајко Грлић (горе) са глумачком екипом филма "Устав Републике Хрватске" (фото: ustavrhfilm.com)

Како наводе, тиме је настављено "уклањање филмова на јавној телевизији који нису по жељи ветерана и десничара".

Иначе, ратни ветерани и удовице погинулих ветерана у четвртак увече протестовали су пред зградом ХРТ-а због филма “Министарство љубави“ Паве Маринковића.

“Индекс“ пише да је ХРТ ипак одлучио да пусти тај филм, али у касноноћном термину.

Филм Рајка Грлића "Устав Републике Хрватске" који је добио тридесетак иностраних и домаћих награда био је предвиђен за емитовање 18. јануара на ХРТ 2.

"Прича о четворо људи који живе у истој згради и зазиру једни од других јер се разликују по имовинском статусу, сексуалним навикама, националности и вјери, па вјероватно никада не би међусобно прозборили да их несрећа на то не натјера и учини да буду зависни једни од других. Мучно и болно они лагано почињу да се отварају и међусобно препознају као људи", стајало је у најави филма.

Главни лик Вјекослав Краљ, којег игра Небојша Глоговац, јесте десничар проусташких тенденција који мрзи Србе, али он је успут хомосексуалац и облачи се као жена.

"Индекс" наводи да ће умјесто тог филма гледаоци ХРТ-а моћи да у четвртак гледају "аполитичну комедију Далибора Матанића "Мајстори".

Извор: Б92