latinica  ћирилица
13/01/2018 |  14:26 | Аутор: РТРС

Бужим: Вијећници СДА напустили странку и формирали Независни клуб

Комплетан Клуб вијећника СДА у Општинском вијећу Бужима напустио је ову странку и формирао Независни клуб јер су незадовољни именовањем повјереништва за Општински одбор СДА у Бужиму.
СДА (илустрација) -
СДА (илустрација)

На данашњој конференцији за новинаре сада већ бивши чланови СДА истакли су да је 250 чланова ове странке у Бужиму исказало јасно неслагање са одлуком о именовању повјереништва почетком новембра, али да никада нису добили одговор Предсједништва СДА.

Они наводе да су чланство, Клуб вијећника и кадар странке протеклих неколико мјесеци у више наврата упозоравали руководство СДА у Сарајеву и Бихаћу на лошу политику према бужимској СДА и њеним истинским члановима.

Наглашено је да је руководство СДА посебно упозоравано да није добро из органа странке искључивати кадрове који су у посљедњих неколико изборних циклуса на подручју Бужима остваривали изборни резултат од три до четири хиљаде гласова, док је руковођење повјереништвом повјерено независном вијећнику који има 300 купљених гласова.

Предсједник досадашњег Клуба вијећника СДА Рифат Шахиновић рекао је да шесточлани Клуб напушта странку због погрешне политике коју ова странка води у Бужиму.

"Именовање оваквог састава Повјереништва СДА је врхунац понижавања свих нас, крајње непоштен однос према члановима СДА, према Бужиму и свим његовим грађанима. Нажалост, СДА данас напуштамо због тога што смо сви истјерани из странке, због тога што нисмо успјели вишим страначким органима указати на лошу и погубну политику коју воде према Бужиму у задњих годину дана", закључио је Шахиновић.

Извор: Срна