latinica  ћирилица
18/01/2018 |  11:51 | Аутор: РТРС

"Егзит" - најбољи фестивал

Музички фестивал "Егзит" и званично је најбољи у Европи, потврђено је на додјели Европских фестивалских награда у Холандији.
Егзит - Фото: ТАНЈУГ
ЕгзитФото: ТАНЈУГ

"Егзит" је признање најбољег у Европи добио синоћ, након што је побиједио у главној категорији, и то у конкуренцији чак 350 фестивала из више од 35 земаља, саопштено је на сајту овог музичког фестивала.

Оснивач "Егзита" Душан Ковачевић рекао је тим поводом да је ријеч о невјероватном успјеху. Изразио је задовољство због враћања највећег признања у Нови Сад - Европску пријестоницу културе 2021.

"`Егзит` је вратио признање и у нашу Србију и у у наш регион. Управо, Балкану, овом приликом посвећујемо ову награду са жељом да `Егзитових` пет фестивала у Србији, Хрватској, БиХ, Црној Гори и Румунији допринесу да се нашим регионом шире поруке љубави и пријатељства", поручио је Ковачевић.

Фестивали које организује "Егзит" били су у финалу у чак шест категорија, уз више од милион гласова публике и мишљење стручног жирија састављеног од најеминентнијих људи свјетске музичке индустрије. Сам "Егзит", у рекордне три категорије, укључујући и освојену главну награду за најбољи велики европски фестивал, те за најбољег фестивалског организатора у Европи, добио је и награду "Тејк а стенд" /Таке а Станд/, за друштвени активизам.

Овај музички фестивал велику награду добио је и у конкуренцији фестивалских гиганата попут "Тумороуленда", "Сигет фестивала", "Лоулендса" , "Вакен опен ера" , као и многих других.

Синоћња награда је друга шампионска титула коју је "Егзит" освојио на Европским фестивалским наградама још од њиховог установљења 2010. године. "Егзит" тим ће ове године представити највећи фестивалски подухват до сада, под називом "Егзит фридом 2018" /ЕXИТ Фреедом/, који чине пет фестивала у пет земаља. Предводи их званично најбољи европски фестивал "Егзит", а први на реду је "Фестивал 84" на олимпијској Јахорини.

Извор: СРНА