latinica  ћирилица
19/01/2018 |  16:06 | Аутор: РТРС

Пандуревић: Изетбеговић признао да контролише Уставни суд БиХ

Шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић сматра да је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић данашњом изјавом о томе каква ће бити одлука Уставног суда БиХ у вези са апелацијом на сет закона о акцизама, потврдио да контролише и утиче на доношење одлука у тој институцији.
Александра Пандуревић - Фото: РТРС
Александра ПандуревићФото: РТРС

- Скандалозно је да члан Предсједништва БиХ директно призна да унапријед зна каква ће бити одлука Уставног суда БиХ - рекла је Пандуревићева Срни.

Она каже да би Изетбеговић, као бивши посланик, требало да зна да парламент усваја законе на три језика и да ти закони морају да буду у идентичном тексту.

- Не знам како он може да објасни да смо ми на три језика усвојили законе у двије различите верзије. Који то Уставни суд може рећи да је то у складу са уставно-правним системом - упитала је Пандуревићева.

Она истиче да је Изетбеговић директно признао да контролише и утиче на Уставни суд БиХ и да зна какве ће бити његове одлуке.

- Ако је нешто и успио, онда је то да је дио бошњачких политичара окренуо против Уставног суда БиХ. На томе му хвала у име Републике Српске - рекла је Пандуревићева.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Зеници да очекује да ће Уставни суд БиХ одбити апелацију групе посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у вези са сетом закона о акцизама.

Коментаришући чињеницу да је Уставни суд БиХ примио ову апелацију, Изетбеговић је оцијенио да од тога "нема ништа".

Апелацијом групе посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, осим захтјева за обарање сета закона, налази и захтјев за привремену суспензију тих законских рјешења.

Извор: СРНА