latinica  ћирилица
20/01/2018 |  08:44 | Аутор: РТРС

Нове сњежне падавине успориле саобраћај

Нове сњежне падавине које су током ноћи захватиле поједине крајеве Републике Српске и Федерације БиХ успориле одвијање саобраћаја, нарочито на путевима у вишим предјелима гдје је за теретна возила обавезна употреба ланаца, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Снијег отежава саобраћај на магистралним путевима Рипач-Врточе, Босански Петровац-Кључ преко Ланишта и Босански Петровац-Дрвар преко Оштреља, те Травник-Доњи Вакуф преко Комара, Бугојно-Купрес-Ливно, Сарајево-Коњиц и Сарајево-Тузла.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина возачима се скреће пажња на учестале одроне земље или камења на коловоз.

И даље је на снази обустава саобраћаја кроз Бијељину у улицама 27. марта и Српске војске због санационих радова на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице. Путничка возила преусмјераена су на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се обилазницом.

Режим саобраћаја изијењен је на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

На дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари због радова саобраћај се одвија једном траком.

Због активираних клизишта успорено се саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српске Топлице, док једном траком возила саобраћају на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

На подручју дистрикта Брчко радови се изводе на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске-дистрикта/ и Брчко два /граница Српске и дистрикта/ - Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У ФБиХ због урушавања потпорног зида на магистралном путу Ресановци-Дрвар саобраћај се одвија једном траком.

Извор: СРНА