latinica  ћирилица
21/01/2018 |  14:11 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У понедјељак промјенљиво облачно, са сунчаним интервалима (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати промјенљиво облачно и суво вријеме, са сунчаним интервалима, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Ујутро ће бити хладније са мразем, мјестимично тмурно и магловито вријеме, док се током дана очекује умјерено облачно, са сунчаним интервалима.Ведро и сунчано биће у Херцеговини и на југозападу Крајине.

Јутарња температура ваздуха биће од минус осам до минус два, на југу до два степена Целзијусова. Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до шест, на југу до осам, у вишим предјелима до минус два степена Целзијусова.

Крајем дана на северу биће претежно облачно, а у ноћи су могуће и слабе падавине.

У уторак, 23. јануара, биће умјерено и претежно облачно и углавном суво. Слабе кише или росуље понегдје може бити само на сјевер, док се провијавање слабог снијега очекује на планинама на истоку.

На југу биће сунчаније. Највиша дневна температура ваздуха биће од четири до 10, у вишим предјелима од један Целзијусов степен.

У сриједу, 24. јануара, јутро ће бити хладно са мразем и маглом по котлинама и дуж ријека. Током дана биће претежно сунчано, са мало облака и топлије. Највиша дневна температура ваздуха биће од четири до 11, у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

У четвртак, 25. јануара, ујутро ће бити хладно са мразем и претежно ведро, а по котлинама и дуж ријека са маглом. Током дана биће претежно сунчано са мало облака, а према крају дана на сјеверу и западу облачније. Највиша дневна температура ваздуха биће од четири до 10, у вишим предјелима до два степена Целзијусова.

У Српској и Федерацији БиХ данас је облачно са кишом, док у вишим предјелима пада снијег.

Вјетар и слаб до умјерен, западни и сјеверозападни, наводе из Федералног хидрометоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница мину три, Хан Пијесак минус један, Гацко, Калиновик, Вишеград, Невесиње, Рудо, Соколац један,Мраковица, Бијељина два, Сребреница, Тузла и Сарајево три, Мркоњић Град, Билећа, Србац, Бањалука, Зворник и Бугојно четири, Приједор, Шипово, Добој пет, Требиње, Крупа на Уни и Мостар шест, Рибник седам, Нови Град осам, те Неум 10 степени Целзијусових.

Извор: СРНА