latinica  ћирилица
21/01/2018 |  15:36 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Планина Козара биљежи све већи број посјета (ВИДЕО)

Планина Козара из године у годину биљежи све већи број посјета. Зимска сезона на овој планини увелико је у току. Због високих температура и недостатка падавина, сезона скијања почела је недавно, обезбијеђени су и топови за прављење вјештачког снијега, па се у наредном периоду очекује и већа посјета скијаша.
Козара - Фото: РТРС
КозараФото: РТРС

Нетакнута природа и чист ваздух током читаве године привлаче туристе на Козару. Жељно ишчекивани први снијег који је недавно пао на "крајишкој љепотици", окупио је бројне љубитеље зимских спортова. Ипак, за праве спустове мораће да сачекају још мало.

"Прелијепо је овдје. Мало нам вријеме не иде на руку, киша је падала, затворена је стаза, па што се каже, пензионерски, мало се спуштамо, загријавамо ноге", рекао је Борис Хвала из Бањалуке.

Обезбијеђени су топови за прављење вјештачког снијега, који би љубитељима скијања наредних дана требало да обезбиједе неопходан комфор.

 На располагању скијашима су двије стазе дужина 600 и 900 метара, док они најмлађи скијаши своје прве скијашке кораке могу да направе на дјечијој стази дужине 300 метара.

Најмлађи су се највише обрадовали првом овогодишњем снијегу.

"Овдје је лијепо, поготово у мотелима. Храна је добра и стазе су лијепе", изјавио је Омар Делић из Бихаћа.

Многи су данас на Козару дошли и да би уживали у шетњи планинским стазама. Број домаћих и страних туриста који посјећују Козару већи је из године у годину. Током прошле године Козару је посјетило 128 хиљада људи.

"Нама је свакако циљ да задржимо ону претходну годину и да се не враћамо уназад, па за очекивати је да и ове године имамо бројку од тих 120 хиљада", истакао је директор НП "Козара" Драган Рончевић.

У току су и припреме за дванаесту туристичко-привредну манифестацију "Дани зиме на Козари" која ће на овој планини бити одржана 3. и 4. фебруара, с циљем промоције туристичких потенцијала Козаре.