latinica  ћирилица
21/01/2018 |  21:44 | Аутор: РТРС

Бајерн надиграо упорни Вердер

Фудбалери Бајерна из Минхена савладали су Вердер са 4:2(0:1) у мечу 19. кола Бундеслиге. По два гола за тим из Минхена постигли су Левандовски и Милер.
Томас Милер (ФОТО: www.motorvision.dе) -
Томас Милер (ФОТО: www.motorvision.dе)

Лијепа фудбалска представа виђена је на "Алијанц арени". Меч пун преокрета. Вердер је водио, Бајерн преокренуо, гости су успели да изједначе, али је двојац Бавараца био неумољив и запечатио судбину гостију.

Вердер је повео у 25. минуту преко Годорфа, који је искористио лопту у простор Крусеа и савладао голмана Бавараца. До изједначења је дошло у 41. минуту сусрета када је Боатенг пронашао Милера, који је прихватио лопту грудима и волејом погодио мрежу гостију. При овом резултату отишло се на одмор.

Бајерн је повео у 63. минуту када је након корнера Левандовски био највиши у шеснаестерцу и савладао голмана Павленку. Вердер се није предавао, а изједначио је у 72. минуту. Послеиј корнера збуњена одбрана Бајерна и Шуле матира свог голмана.

Само два минута касније Левандовски поново доводи Баварце у предност. Кимих је центрирао, а Пољак је био прецизан - 3:2. Победу домаћина потврдио је Милер у 84. минуту сусрета.

У другом данашњем мечу, Шалке и Хановер су одиграли неријешено 1:1.

Пјаца је у 16. минуту донео предност клубу из Гелзенкирхена, а коначан резултат поставио је Фулкруг у 86. минуту.

Извор: РТС