latinica  ћирилица
23/01/2018 |  09:12 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

Посланици СДА неће на сједницу Представничког дома Парламента ФБиХ

Посланици СДА неће се данас појавити на ванредној сједници Представничког дома Парламента Федерације БиХ на којој би требало да се изјасне о Приједлогу закона о изборним јединицама и броју мандата федералног Парламента, који су у процедуру упутили ДФ и СДП, изјавио је за портал "Кликс" посланик ове странке Есад Башагић.

Према ријечима опозиционих посланка, усвајањем закона би се практично спровела пресуда Уставног суда БиХ по апелацији Боже Љубића, што би спријечило "мостаризацију" цијеле ФБиХ након предстојећих избора.

Исмет Османовић и Шефик Џаферовић раније су, приликом консултација са предлагачима, рекли да СДА начелно подржава рјешења у Приједлогу закона о изборним јединицама и броју мандата Парламента ФБиХ.

Посланик СДП-а у Представничком дому Парламента ФБиХ Дамир Машић подсјетио је да предсједавајући Представничког дома Един Мушић, од када је заједнички приједлог ДФ-а и СДП-а упућен у процедуру, одбија да испоштује своју пословничку дужност незаказивањем сједнице.

"СДА очигледно има проблем. Они немају проблем са нашим Приједлогом закона о изборним јединицама, колико имају проблем с тим да им се ХДЗ не наљути ако би га подржали. Све то подређено је политичком понашању Драгана Човића", рекао је Машић.

Према његовим ријечима, СДА се у протекле три године буквално понашала према упутствима ХДЗ-а и Драгана Човића, а непојављивање на данашњој сједници биће само "шлаг на торту".

Извор: СРНА