latinica  ћирилица
23/01/2018 |  09:17 ⇒ 09:22 | Аутор: РТРС

Перишић: Види се рукопис западних тајних служби

Политички аналитичар Срђан Перишић сматра да је убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића искоришћено за покретање таласа антируске хистерије која тиња међу српском елитом да би се замаскирали прави инспиратори и учесници атентата, у којем се, како је оцијенио, види рукопис западних тајних служби.
Срђан Перишић (фото:BKTVNews) -
Срђан Перишић (фото:BKTVNews)

"У свако политичко убиство умијешан је и спољни фактор, а ако погледамо које су то стране службе учествовале или са стране посматрале припреме политичких убистава, долази се до америчких служби", рекао је Перишић.

Он је напоменуо да је ЦИА позната по политичким убиствима, а да је пет елемената на основу којих ЦИА ради - ширење информација и дезинформација, ликвидација јавних личности, државни удари и сарадња са елитом.

"Код убиства Оливера Ивановића присутно је неколико елемената. Ширење информација - обавијестили су своју јавност да се очекују немири, терористички акти. Преко наших "аналитичара" су пласирали дезинформације да Русија стоји иза тога, затим убиство и ангажовање дијела елите да објашњава. Прва информација да Русија стоји иза убиства дошла је из Приштине, од Азема Власија. И први су то пренијели вестернизовани медији", објаснио је Перишић.

Оливер Ивановић убијен је у атентату 16. јануара у Косовској Митровици.

Извор: Спутњик