latinica  ћирилица
23/01/2018 |  11:12 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Кошарац: Пласирањем неистина, Говедарица призива међународну интервенцију

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да предсједник СДС-а Вукота Говедарица пласирањем неистина у сарајевским медијма о "тобожњим СНСД-овим списковима неподобних Срба" покушава да призове међународну интервенцију против кључних институција Републике Српске".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Сарајевске медије, као и поједине медије из Републике Српске, Говедарица, Мирко Шаровић и други шефови такозваног Савеза за промјене данима засипају неистинама о некаквим списковима неподобних Срба које прави власт у Републици Српској, као и о паравојним формацијама које у Републику Српску наводно увозе Руси. Потом се такве дезинформације путем лобистичких канала СДА и тајне муслиманске полиције објављују у британским и америчким медијима с циљем да се призову санкције и други видови стране интервенције према носиоцима најважнијих функција и кључним институцијама Републике Српске", упозорио је Кошарац.

Он је нагласио да је ријеч о провођењу плана дијела међународне заједнице о насилном рушењу актуелне власти у Републици Српској и довођењу "послушних и подобних Срба који би након октобарских општих избора подржали процес потпуне унитаризације БиХ.

Кошарац наглашава да је свима у БиХ и изван ове земље јасно да "неспособни Говедарица и остали трабанти из такозваног Савеза за промјене не могу побиједити Милорада Додика и СНСД на предстојећим изборима".

"Због тога се Говедарица и слични политички очајници користе као оруђе у рукама оних који желе да дестабилизују Републику Српску, која једина у БиХ има институције које нормално Функционишу и испуњавају обавезе према грађанима", истакао је Кошарац.

Он је додао да су "челници СДС-а пристали да буду дио специјалног рата против институција Републике Српске јер немају ништа што би могли да понуде грађанима уочи предстојећих избора".

"Шта је то добро што су Говедарица и њему слични направили у заједничким институцијама у Сарајеву у којима су владали претходне три године? Шта су то корисно урадили за грађане у општинама у Републици Српској у којима су на власти? Шта су урадили у граду Источном Сарајеву, гдје владају више од двије деценије? Арапи, који масовно купују државно земљиште, једини су инвеститори које су овдје довели", поручио је Кошарац.

Он је упитао Говедарицу зашто сарајевским медијима није испричао ништа о кампањи застрашивања која се у Источном Сарајеву у посљедњих пет мјесеци води против функционера СНСД-а и ДНС-а, као и против угледних грађана који подржавају те двије партије и власт у Републици Српској.

"Зашто је Говедарица прећутао случајеве паљења аутомобила, напада на имовину и упућивања пријетећих порука званичницима СНСД-а и ДНС-а у Источном Сарајеву? Зашто није поменуо нерасвијетљена политичка убиства у овом граду? Зар мисли да смо заборавили страховладу СДС-а и њихове везе с криминалцима", упитао је Кошарац, упозоривши да у врху СДС-а и данас сједе неки функционери из тог времена.

Кошарац је поручио да ће СНСД и након октобарских избора наставити да гради Српску и чува њене институције.

"Умјесто напада на Српску и њене институције, Говедарици би било боље да потражи неки пристојан посао. Сумњам да ће му централа СДА, ОБА или одређене амбасаде којима сада служи отворити врата и понудити нови ангажман", рекао је Кошарац.

Извор: СРНА