latinica  ћирилица
23/01/2018 |  11:47 | Аутор: РТРС

Серенин тренер критикује Ђоковићев нови сервис

Тренер Серене Вилијамс, Патрик Муратоглу, сматра да нова техника покрета приликом сервиса не помаже Новаку Ђоковићу да растерети лакат.
Новак Ђоковић (Фото: twitter.com/AustralianOpen) -
Новак Ђоковић (Фото: twitter.com/AustralianOpen)

Ђоковић је шест мјесеци паузирао због проблема са лактом, те са својим тренерским тимом који чине Андре Агаси и Радек Штепанек промијенио начин сервирања како би га растеретио.

Међутим, српски тенисер и даље има проблема са лактом, што је нагласио након елиминације у осмини финала Аустралијан опена и најавио нову паузу.

- Једноставно, не разумијем. Приликом покрета за сервис он два пута оптерећује лакат. Прво, када припрема ударац, покретом на горе одлагањем кретања главе рекета, што се преноси на руку, након чега слиједи спољна ротација и савијање под притиском. Потом, покрет када удара, када користи зглоб гдје је лакат опет под притиском. Да је Новак промијенио једну од ове двије ствари, разумио бих, али ово је превише - рекао је Муратоглу.

Он сматра да промјена сервиса не мора да утиче негативно на игру тенисера.

- Многи играчи су мијењали технику сервиса, и то често. Надал је то неколико пута радио. Његов данашњи ударац нема везе са оним када је први пут освојио Ролан Гарос, са 19 година - додао је тренер Серене Вилијамс.

Ђоковић је у понедјељак неочекивано поражен од Хејона Чунга из Јужне Кореје у три сета у осмини финала АО. Послеиј меча је најавио нову дужу паузу.

Извор: Б92