latinica  ћирилица
23/01/2018 |  15:26 | Аутор: РТРС

Тужилаштво БиХ приложило још један доказ на суђењу Етфете Весели

Суђење Елфети Весели и Сакибу Халиловићу за убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника данас је настављено улагањем још једног материјалног доказа Тужилаштва БиХ - записника Основног суда у Зворнику од 14. јуна 1993. године о идентификацији и спољном прегледу посмртних остатака дјечака.
Суђење Елфети Весели - Фото: РТРС
Суђење Елфети ВеселиФото: РТРС

Тужилац Мирослав Јањић рекао је у Суду БиХ да ће свједока, који има специфично занимање и мора бити у мјесту гдје ради, испитати посредством видео-линка чим за то буду испуњени услови.

Он је додао да му је свједок потврдио да ће у марту доћи у БиХ.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је, као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица такозване Армије БиХ, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село, на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем.

У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али да није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

Суђење ће бити настављено 2. фебруара.

Извор: СРНА