latinica  ћирилица
23/01/2018 |  16:12 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Борба Александра Милутиновића за живот (ВИДЕО)

Двије деценије траје тешка борба родитеља Александра Милутиновића из Фоче, који је након несреће са 17 година остао непокретан, без способности да говори. Борба непрестана и свакодневна захтијева много напора, а појавила се и потреба за специјалним помагалом које његова породица не може сама да набави.
Помоћ Александру Милутиновићу - Фото: РТРС
Помоћ Александру МилутиновићуФото: РТРС

Умјесто да ужива у пунољетству, Александар Милутиновић се након несреће, када је био рањен у главу, из дана у дан суочавао са тешком борбом за живот. За двије деценије забиљежен је тек по неки помак.

Александрова мајка Миланка Милутиновић каже: "Није имао никакав осјећај за лијеву страну до уназад три године, тек му се почела лијева страна враћати. На десној страни је имао осјећај".

Миланка истиче да се боре како знају и умију. Уз све недаће, суочавали су се и са проблемима о категоризацији због чега је четири године био без здравственог осигурања. Прва прилагођена ортопедска помагала добио је прије 14 година. Болест намеће и нове потребе што сами не могу да ријеше.

"Сада би требало да му радим сто за вертикализацију, а до тога је тешко доћи, кошта око 7.500 КМ, нека италијанска фирма производи", додала је она.

У Центру за социјални рад Фоча истичу да им је намјера да помогну тридесетосмогодишњем Александру и његовој породици и да ће уз подршку добрих људи настојати да прикупе неопходан новац.