latinica  ћирилица
23/01/2018 |  17:30 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

РТРС организује округли сто "Дјеца у медијима"

Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/ организује у четвртак, 25. јануара, у Бањалуци округли сто "Дјеца у медијима", ради отварања дискусије и давања подршке стручне јавности медијским радницима, како би се остварио најбољи интерес дјетета у друштву.
РТРС - Фото: РТРС
РТРСФото: РТРС

У оквиру округлог стола биће ријечи о стручним сазнањима и перспективи о томе да ли су дјеца адекватно заступљена у медијима, у смислу обима и начина заступљености, учешћа тема релевантних за дјецу и учешћу дјеце као стваралаца дјечијих програма.

Учесници округлог стола разговараће и о доступности садржаја за маргинализоване и рањиве групе дјеце, али и одраслих.

Предвиђено је и да буде представљена публикација "Медији у најбољем интересу дјетета: Преглед знања и искустава за креаторе медијских садржаја", која је недавно издата уз подршку Уницефа и у чијем стварању је учествовало око 20 аутора из БиХ.

РТРС, као организатор округлог стола, наставља отварање тема које се односе на дјецу и младе и њихову интеракцију са медијима, оправдавајући свој статус јавног сервиса у БиХ и настојећи да поведе иницијативу у медијској индустрији.

Позив за учешће на округлом столу упућен је омбудсману за дјецу Републике Српске, представницима Републичког педагошког завода Српске, Уницефа БиХ, организације "Спасимо дјецу", Регулаторне агенције за комуникације, професорима са Студијског програма психологије и Студијског програма новинарства и комуникологије Универзитета у Бањалуци.

Округли сто биће одржан у мултимедијалној сали РТВ Дома са почетком у 11.00 часова.